söndag 27 november 2011

Omtar!

Idag på eftermiddagen har vi adventspyntat här hemma. Både jag och Joel hade sett fram emot det kalasmycket. Å roligt blev det.

Det startade med att vi plockade fram tomtelådan med alla porslinstomtar, lucior, stjärngossar, julmöss etc. Bara den lådan hade troligen räckt åt V. Han radade upp alla figurerna på hallbyrån och placerade om och satte dem på olika platser. Mycket varsam var han med "omtarna". Efter ett tag flyttade han över dem till soffbordet varpå Joel frågade vad de gjorde där nu då? "Pelaj foooboll" Så klart! Vad annars? De fick en hasselnöt att spela med och sysselsatte sig en lång stund.
Vi satte även fram två 50cm stora tomtedockor som vi fått av Joels pappa en jul för många år sedan. V tycker att dessa är lite läskiga men ändå roliga. Skräckblandad förtjusning.
När vi pyntat klart så har jag på något mirakulöst vis lyckats knåpa fast första paketet i paketkalendern. Jag säger till V att tomten har varit i hallen och vi smyger dit för att titta. Han hittar paketet och öppnar det. Det innehåller tre bilar. Han tar alla bilarna i handen, sneglar sedan på tomtarna i hörnet. Går fram till dem med höjt, litet pekfinger och säger med bestämd röst: "Ajjabajja omten, ittors bilar!"
Gullunge!

Glad första advent på er!

2 kommentarer:

  1. hihi! Bra att Victor visar tomtarna vem som bestämmer!

    SvaraRadera
  2. Gullunge!! Vilken tur att de blev lyckat med tanke på era höga förväntningar :)
    I har hållt i sin bil sen han fick den. Det var på nåder den fick stå på hyllan brevid honom när han sov. Men eftersom han faktiskt kunde se den hela tiden så gick de bra. Och vad tror du han hade med sig imorse när han kom in till oss i sängen???
    Lyckat första paket??

    SvaraRadera